10 flere gratis operativsystemer end Windows og Mac OS

Vil du installere et gratis operativsystem på din bærbare computer? Tjek følgende liste om 10 gratis operativsystemer, hvis kapaciteter ikke er ringere end Microsoft eller Mac OS.

Når du køber en computer, kan den være udstyret med et operativsystem til en million mennesker som Windows eller MacOS.

Operativsystemet vises muligvis gratis, men det er det ikke. Så producenten eller producenten skal tilsyneladende betale Microsoft licens at installere på deres produkt, og hvis vi selv vil installere det, skal vi også køb en kopi af originalen.

  • Vær forsigtig! 5 Denne Windows-mappe skal du ikke slette
  • 9 måder at deaktivere spion på Windows 10
  • Hvorfor foretrækker spillere Windows frem for Mac eller Linux?

Gratis operativsystem med flere muligheder end Windows og Mac OS

Hvad med Mac OS? Det er det samme, selvom vi kan få opdateringer gratis, det er kun tilgængeligt for folk der allerede har købt en Mac.

Faktisk, hvis du vil have billige, er der mange gratis operativsystemer bortset fra Linux. Men desværre de fleste af dem sjældent genkendt. Er du nysgerrig? Dette er 10 andre gratis operativsystemer, som vi sjældent hører om.

1. FreeBSD

Hvis vi bruger gratis operativsystem som ikke er baseret på Linux, så det er sandsynligt, at vi bruger BSD. FreeBSD ligesom nogle af de andre operativsystemer baseret på UNIX. Andre versioner, som vi kan finde, f.eks NetBSD, OpenBSD og PC-BSD.

I det væsentlige er alle operativsystemer gratis præsenterer den samme oplevelse som når du bruger Linux. Al anden software og ressourcer er leveret og vi kan vælge efter behov.

Selvom det er gratis, er der tilsyneladende en del FreeBSD-kode indlejret i flere kendte produkter, er et eksempel Apple MacOS, Sony PlayStation 4 og Juniper Router.

2. ReactOS

De fleste af de gratis operativsystemer prøver altid være et alternativ som erstatning for Windows. For eksempel er det denne gang ReactOS.

I den forstand stræber operativsystemet efter at være som Windows, begge fra med hensyn til udseende eller så du kan køre Windows-programmer fuldstændigt.

Så dette gratis operativsystem er lavet som et alternativt valg i stedet for at skulle købe operativsystemet fra Microsoft.

Alligevel er ReactOS et kraftfuldt operativsystem open source og gratis, så når vi kan brug det frit.

Dette projekt har delvist implementeret et nummer Windows API og samarbejde med vinprojektet for at kunne køre alle Windows-programmer.

3. FreeDOS

hvis du ældre computerbrugere måske har du smagt, hvordan det føles at bruge MS-DOS-operativsystemet. Nå, denne gang kan vi smage OS lidt FreeDOS. FreeDOS-operativsystemet er som at bringe den længe forlade MS-DOS tilbage.

Vi kan finde eksempler på FreeDOS-udvikling på operativsystemet Barebones, OS giver os midlerne til at køre programmer i ældre DOS under moderne computerudstyr eller det kan være i en virtuel maskine.

4. Haiku

Operativ system Haiku tidligere navngivet OpenBeOS, som er et open source-operativsystemprojekt til brug på computere X86 og PowerPC. Nu er navnet BeOS udfaset og er blevet erstattet med Haiku.

5. Illumos

Tidligere Oracle har et operativsystem kaldet Solaris. Oprindeligt blev projektet lukket, men begyndte derefter at genåbne i 2008. Derefter stoppede Oracle helt OpenSolaris i 2010 og igen igen Solaris 11 i 2011.

Nå, tilstedeværelse Illumos er et forsøg på at holde OpenSolaris i live. Det er vi dog kan ikke download Illumos direkte og brug den. I stedet kan vi tage en distribution som i DilOS og Openindiana.

6. Stavelse

Stavelse er et operativsystem baseret på AtheOS, det vil sige en klon af AmigaOS som længe er forladt. Dette operativsystem retter sig mod hjemmebrugere og kontorbrugere, hvor der er en brugergrænseflade og en applikation hjemmehørende inklusive webbrowser og e-mail-applikationer.

På grund af sin lethed er dette operativsystem i stand til at køre på computere med kun 32 MB RAM. Derudover kræver dette operativsystem kun kapacitet til installationsformål harddisk tom mindst 250 MB.

7. AROS Research Operativsystem

Hvis stavelse er klonet fra AmigaOSi mellemtidenstærk tekst AROS tager en lidt anden tilgang. AROS blev faktisk skabt med det formål at at være binær kompatibel med AmigaOS på API-niveau.

Ja, dette svarer til, hvordan ReactOS fungerer, hvilket mål fungerer som Windows, og Haiku, som mål som BeOS. Så AROS tilbyder en måde at bruge flere AmigaOS-programmer på uden at skulle betale, plus AROS er et open source-projekt, der helt sikkert er. gratis at bruge.

8. MenuetOS

Dette operativsystem blev udviklet til computere, der er helt fremstillet ved hjælp af sprog montage. Naturligvis, hvis operativsystemet MenuetOS understøtter også montage programmering til at køre på ressource at meget lille. Ja, alligevel er dette OS i stand til at understøtte op til 32 GB RAM-brug.

9. DexOS

DexOS er et operativsystem bygget med FASM til 32-bit x86-processor. Brug af DexOS gør os opmærksom på, at ikke alle desktop-operativsystemer er ens, for eksempel er der dette operativsystem, der har en GUI som en spilkonsol, det er det, der er unikt ved dette operativsystem. Derudover er dette OS meget let og kræver kun 64 KB RAM-brug.

10. Visopsys

Ligesom DexOS, Visopsys udviklet også på basis af et hobbyprojekt fra en enkelt udvikler. Selvom kun én person udviklede det, dette operativsystem holde det anerkendt som et første gangs visuelt operativsystem. Dette operativsystem ser ikke ud til at stå oven på andre operativsystemer, hvilket betyder, at det bruger mere af sin egen kodebase.

Så det er det 10 gratis operativsystemer med flere muligheder end Microsoft og Mac OS. er der et operativsystem ovenfor, som du overvejer at bruge? Eller har du en anden liste over gratis operativsystemer? Kom nu, giv din kommentar nedenfor.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found